Kastamonu'da bir polis memurunu şehit eden ve bir diğerini yaralayan İsmail Bayam (32), annesini rehin almasının ardından özel harekat ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Olay, İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı'nda saat 9.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan, uyuşturucu bağımlısı ve firari olan İsmail Bayam'ın ailesinin evinde bulunduğu bilgisi üzerine olay yerine intikal etti.

Kastamonu’da Kan Donduran Olay: Silahlı Saldırgan Polis Memurunu Şehit Etti Kastamonu’da Kan Donduran Olay: Silahlı Saldırgan Polis Memurunu Şehit Etti

Polis memurlarının geldiğini gören Bayam, pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memurları Arif Ay ve Ahmet Şahan yaralandı. Durumu ağır olan polis memuru Ahmet Şahan, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı polis memuru Arif Ay'ın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Şahıs, daha sonra kendisini eve kitleyerek annesi S.B.'yi (52) rehin aldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi tarafından gerçekleştirilen operasyonla İsmail Bayam etkisiz hale getirildi. Rehin alınan anne S.B. ise sağ olarak kurtarıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Operasyonun ardından Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. İsmail Bayam'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Olayın ardından Özel Harekat Polisi'nin operasyon anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, saldırganın silahından çıkan kurşunların bir otomobile ve binaya isabet ettiği görüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis ekiplerinin geniş çaplı incelemeleri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı