Tepebaşı Belediyesi'nin 2013 yılında faaliyete geçirdiği ve koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Yeşiltepe Yaşam Merkezi'nde hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye genelinde dördüncü, Eskişehir’de ise ilk olan bu merkez, kısa sürede örnek bir model haline geldi. Ücretsiz olarak hizmet sunan poliklinik, çocuklara özel olarak tasarlanmış bir ortamda sağlık hizmetleri sunarken, aynı zamanda eğitici faaliyetlerle çocukların diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine de katkı sağlıyor.

Türkiye'de diyabet ve gizli şeker oranı yüzde 30'a ulaştı Türkiye'de diyabet ve gizli şeker oranı yüzde 30'a ulaştı

Merkezde, 4-18 yaş arası çocuklar için diş sağlığı eğitimi, psikolojik danışmanlık, acil müdahale ve tedavi hizmetleri sunuluyor. Bu kapsamda 2013 yılından bu yana 78 bin 723 çocuk diş taramasından geçirilirken, 36 bin 676 çocuğun tedavisi gerçekleştirildi. Ayrıca, 25 bin 489 çocuğa diş sağlığı eğitimi verilirken, 5 bin 686 çocuğa da 5 bin 718 kez psikolojik destek sunuldu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, poliklinik hakkında yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Polikliniğimizde çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamadan, gerekli tarama ve tedavi süreçlerinden geçiyor. Sağlık hizmetlerinin maliyetli olduğu bir dönemde, sunduğumuz bu ücretsiz hizmetin önemi daha da artıyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe gülümsemeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi, polikliniğin sunduğu hizmetlerle Eskişehir'deki çocukların ağız ve diş sağlığını iyileştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı