Esenyurt'ta akrabalar arasında silahlı çatışma: 3 yaralı Esenyurt'ta akrabalar arasında silahlı çatışma: 3 yaralı

2022 Mart ayında, Ankara’nın Sincan ilçesindeki bir özel okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eyüp Sağlık (60), sosyal medyada fenomen olmak isteyen bir öğrencisinin saygısız davranışlarına maruz kalmıştı. Başka bir öğrenci tarafından kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük tepki toplamıştı. Olayla ilgili Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatırken, Eyüp Sağlık öğrencisini affettiğini açıklamış ve bu tutumu ile büyük takdir kazanmıştı. Sağlık, yaptığı açıklamada, "Bir hata ile bir Türk evladı kaybedilemez. Bu çocuğa ne yapması gerektiğini öğretememişiz," diyerek öğrencisine sahip çıkmıştı.

Ancak, yaklaşık 3 ay önce Eyüp Sağlık, evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada ayağının kayması sonucu 3. kattan düşerek ağır yaralandı. Sol kolu işlevini yitiren, akciğeri sönen ve vücudunun birçok yerinde kırıklar oluşan Sağlık, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İlk olarak Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Sağlık, durumunun kötüleşmesi üzerine Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Hastanede tedavi görmeye devam ederken, bir kalp krizi geçirdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eyüp Sağlık, Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde, ailesi ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında defnedildi. Gözyaşlarıyla toprağa verilen Sağlık’ın, kızının düğününe katılmak istediği ancak sağlık durumunun izin vermediği öğrenildi. Ağabeyi Ali Sağlık, kardeşinin vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kardeşim kızının düğününe çok gitmek istiyordu ama maalesef sağlığı el vermedi. İyi bir insandı, mesleğine tutkuyla bağlıydı,” dedi.

Kardeşinin yaşadığı talihsiz kazayı anlatan Ali Sağlık, “Balkonda cam silerken ayağı kaydı ve üçüncü kattan düştü. Sol kolu işlevini kaybetti, akciğeri söndü, kaburgaları kırıldı. Başlangıçta bilinci yerindeydi ancak durumu giderek kötüleşti. Bir süre makinelere bağlı yaşadı ve kalbi durmuştu. İlk seferinde hayata döndürüldü ancak ikinci duruşunda kurtarılamadı,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı