Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni (TRSM) ziyaret etti. Ziyaretinde hastalar ve personel ile bir araya gelen Sarıkaya, ruh sağlığının bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik halinin bir parçası olduğunun altını çizdi. “Danışanlarımız damgalanmadan toplumda yaşamayı hak ediyorlar” diyerek damgalamanın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sarıkaya, ruh sağlığı hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’miz aracılığıyla ruh sağlığını korumak ve ruh sağlığı bozulan bireylerin damgalanmadan toplumsal yaşama katkı sağlamalarına yardımcı olmak için büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi. Psikiyatri uzmanları ve sağlık profesyonelleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Ziyaret sırasında hastalarla sohbet eden Sarıkaya, ruh sağlığının önemini tekrar vurgulayarak, “Yargılamadan destek olmanın bu süreçte ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz” dedi. Ayrıca, merkezde görev yapan tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Sarıkaya, “İlimizde Çankırı Devlet Hastanesi’ne bağlı hizmet veren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruh sağlığını korumak ve ruh sağlığı bozulan hastaların damgalanmasına izin vermeden toplumsal yaşama katkı sağlamalarına yardımcı olmak için psikiyatri uzmanımız öncülüğünde sağlık profesyonelleri üstün bir gayret göstermektedir. Biz de hastalarımızın ve personelimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve taleplerini dinlemek için 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesiyle Toplum Ruh Sağlığı Merkezimize ziyarette bulunduk. Hastalarımız ve personelimizle sohbet ederek ruh sağlığının önemi ve bu hizmetteki amacımızı yeniden vurguladık. Özverili çalışmalarından dolayı merkezde görev yapan tüm personele teşekkür ediyorum. Yargılamadan destek olmanın bu süreçte ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Yargılamayalım, destek olalım.” ifadelerinde bulundu.

Sürdürülebilir tarım için yetim türlerin önemi vurgulandı Sürdürülebilir tarım için yetim türlerin önemi vurgulandı

Kaynak: Haber Merkezi