Tuzun Kristal Kalitesi İçin Teknolojiyi Reddeden İlyas Ak'ın Taş Değirmeni Tuzun Kristal Kalitesi İçin Teknolojiyi Reddeden İlyas Ak'ın Taş Değirmeni

Rize'de özel gereksinimli çocuklar ve gençler için hizmet sunan Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, zor ulaşılabilir doktorları çocuklarla buluşturarak büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Rize merkez Camiönü Mahallesi'nde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi, yaklaşık 4 yıldır belli periyotlarla çocukların muayene ve tedavilerini gerçekleştiren uzmanları ağırlıyor. Son olarak Çocuk Ortopedisi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Görgün ve ekibi, merkeze gelerek özel gereksinimli çocukların muayenelerini gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Görgün, Rize’deki çocuklarla sıcak bir ilişki kurduklarını, bazılarının tedavilerini İstanbul’da yaptıklarını ve sık sık takiplerini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İl dışına çıkmakta zorlanan çocuklar ve aileleri için bu hizmet büyük bir fırsat sunuyor. Doktor ve fizyoterapistler eşliğinde gerçekleştirilen bu muayeneler, özel gereksinimli bireylerin tedavi süreçlerini kolaylaştırıyor.

Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Uzman Fizyoterapist Filiz Bayraktaroğlu, merkezin yalnızca sağlık hizmeti vermekle kalmayıp, çocukların ve gençlerin sosyal hayata uyum sağlamalarını destekleyen bir merkez haline geldiğini ifade etti. Özellikle evde kalmak zorunda olan ve eğitim hayatı sona ermiş olan çocuklar için bu merkez, günlük yaşam becerilerini geliştirdikleri bir alan haline geldi. Merkezde 0-18 yaş aralığındaki çocuklar için bireysel ve grup aktiviteleri düzenleniyor.

Ailelerin en büyük korkusu olan "Biz olmadığımızda çocuklarımız ne olacak?" sorusuna çözüm üreten merkez, gençleri iş hayatına kazandırmak için çeşitli staj ve yarı zamanlı iş imkanları sunuyor. Belediye ile işbirliği içinde yürütülen bu çalışmalar, gençlerin bağımsız bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyor.

İki gün boyunca düzenlenen programda, Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelen tüm çocuklar doktor ve fizyoterapistler tarafından muayene edilerek kontrolleri yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı