Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, komşularının çocukları tarafından cinsel istismar ve şiddete uğrayan 2 yaşındaki Sıla Y., Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde entübe halde tedavi edilmeye devam ediyor. Minik Sıla’nın sağlık durumunun kritik olduğu ve ilaçlara tepki vermediği öğrenildi. 28 gündür yaşam mücadelesi veren küçük kız için umutlar giderek azalıyor.

Sıla Y.’nin, hastaneye kaldırılmasının ardından tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Edinilen bilgilere göre, küçük kızın durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ailesi ve yakınları, yoğun bakımda tedavi gören Sıla için hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Olayla ilgili soruşturma kapsamında anne Bakiye Y. ve komşu çocukları dahil olmak üzere toplamda 5 kişi tutuklandı.

Elazığ’da Taksi ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı Elazığ’da Taksi ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

Sıla’nın teyzesi Aslı Tatar, doktorlarla yaptıkları görüşmeler sonrasında duygusal bir açıklama yaptı. Tatar, “Sıla artık ilaçlara da tepki vermiyor. Durumu her geçen gün daha da kritikleşiyor. Ama yine de kalbi attıkça bir umut var diyoruz. Tek dileğimiz, Sıla’dan iyi haberler almak. Doktorlarımızla sürekli iletişim halindeyiz, ama her gün kötü haber almak içimizi parçalıyor,” dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Tatar, “Her telefon çaldığında, ‘Acaba Sıla’dan bir haber mi geldi?’ diye yüreğimiz ağzımıza geliyor. Rabbim kimsenin başına vermesin. Bu durumu yaşamak gerçekten çok zor. Hocalarımız ellerinden geleni yapıyor. Ancak, bu süreçte yalnız kaldığımızı hissediyoruz. Sıla’nın durumu kritik ve biz her gün kötü haber almak zorunda kalıyoruz,” diye ekledi.

Bu üzücü olay, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırırken, Sıla Y.’nin durumu ve ailesinin yaşadığı acı, toplumu derinden etkiliyor. Olayın failleri tutuklu bulunurken, Sıla’nın hastanede yaşadığı durum ise tüm Türkiye’de gözler önüne seriliyor. Aile, Sıla için destek bekliyor ve herkesin bu trajediyi unutmamasını umuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı