İstanbul'da, yüksek karlı özel fon vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanan banka müdürü Seçil Erzan hakkında açılan 4 yeni dava, ana dava dosyasıyla birleştirildi. Duruşmalar, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken, Erzan’ın aralarında tanınmış futbolcular Fatih Terim, Arda Turan ve Fernando Muslera'nın bulunduğu 30'dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolarla 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülüyor.

Duruşmada, tutuklu sanık Seçil Erzan ve taraf avukatları hazır bulunurken, müşteki Atilla Baltaş’ın ifadesi dikkat çekti. Baltaş, Erzan’ın kendisine “Fatih Terim para çekecek, onu döndüremiyorum” diyerek 2,5 milyon dolar verdiğini söyledi. Sanık Erzan ise Baltaş’ı dolandırmadığını savundu ve iki taraf arasında gerçekleşen para alışverişlerini anlattı.

Erzan, "Toplamda 2 milyon 230 bin dolar para verdi, 635 bin dolar faiz aldı" diyerek, geçmişte yaptıkları ödemeleri ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, Erzan, Fatih Terim’in kendisine yönlendirme yaptığını iddia ederek, “Fatih, bana nasıl kazandırıyorsan, aynı şekilde Nur’a da kazandır” dedi.

Müşteki Nur Erkasap da, 500 bin dolar yatırım yaptığını belirterek, “Fatih Terim fonu diye değil, Hakan Ateş ve akrabalarının içinde olduğu bir fon olduğunu söyledi” dedi. Bu açıklamalar, Erzan’ın dolandırıcılık iddialarını daha da derinleştirdi.

Malatya'da çalınan 2,5 milyon TL değerindeki şap makinesi bulundu Malatya'da çalınan 2,5 milyon TL değerindeki şap makinesi bulundu

Duruşmanın ilerleyen saatlerinde sanık Erzan, tanıkların kendisinden para almadığını öne sürerken, müşteki Atilla Baltaş, "Zararım 5 milyon 420 bin dolardır" diyerek, Erzan’ın oyalama taktikleriyle kendisini zor durumda bıraktığını belirtti.

Mahkeme, görülen 4 davanın ardından tüm dosyaların ayrı ayrı ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması 15 Kasım tarihinde yapılacak. Bu davanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı