Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'M Çiçeği' virüsünün yayılması durumunda eldiven kullanımının artabileceğini belirtti. Afrika'da sıklıkla görülen ve 42 bini aşan vaka sayısıyla ciddi kayıplara neden olan bu virüs, Türkiye'de henüz tespit edilmedi. 

Prof. Dr. Şen, virüsün sinir sistemine etkisinin ciddi olabileceğini ifade ederek, "M Çiçeği virüsü ensefalit adı verilen bir tabloya yol açabilir. Bu durumda şiddetli baş ağrısı, görme kaybı ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Tanıda gecikme olursa durum komaya kadar ilerleyebilir" dedi. 

Konyalılar, grip salgınına karşı bağışıklık güçlendirici olarak turşuya yöneliyor Konyalılar, grip salgınına karşı bağışıklık güçlendirici olarak turşuya yöneliyor

Prof. Dr. Şen, virüsten korunmak için ortak havlu ve çarşaf kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sarılmamak, öpmemek ve dokunmamak önemli. M Çiçeği virüsünün sayısı artarsa eldiven kullanımı yaygınlaşabilir. Alışveriş yaparken kıyafet veya ayakkabı denemekten kaçının, zira önceki kullanıcının virüs taşıyıp taşımadığını bilemeyiz. Bu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız" diye ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı