Konya’da kış aylarında artan grip salgınları nedeniyle vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yönelmeye başladı. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, "Turşu ve turşu suyu, gribal enfeksiyonlarda boğaz ağrılarına, ağız yaralarına ve öksürüğe oldukça faydalıdır," dedi.

Salgın hastalıkların artmasıyla birlikte özellikle çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları yaygınlaşmış durumda. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar bu hastalıklardan daha fazla etkileniyor. Bu nedenle doğal turşular, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kozan, turşunun kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Mevsim geçişleriyle artan soğuk algınlığına karşı, turşu ve turşu suyunun tüketilmesini öneriyor. "Probiyotik özelliklere sahip doğal turşular, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonlarda yararlı oluyor," diyen Kozan, "Hastaneler acil servislerde doluluk yaşanıyor, bu durumun önüne geçmek için doğal ürünlere yönelmek önemli," şeklinde konuştu.

Bazı turşuların faydalarının diğer ürünlere göre daha fazla olduğunu belirten Kozan, klasik turşuların yanı sıra bamya, acur ve kapari turşularının da sağlık açısından önemli faydalar sunduğunu aktardı. Özellikle sarımsak turşusunun doğal bir antibiyotik işlevi gördüğünü ifade etti. 

Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu

Kozan, "Ürünlerimiz tamamen doğal, katkı maddesi ve koruyucu içermiyor. El yapımı turşularımız, tarladan toplanan sebzelerle geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor," diyerek, üretim süreçlerini de açıkladı. Turşularının kalitesinin, kurma suyunun düzgün ayarlanmasından kaynaklandığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı