ÖZEL HABER/Çankırı'da uzun süredir uygulanan 2 nöbetçi eczane sistemi, tek eczaneye düşürülünce vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Uygulama değişikliği nedeniyle ilaç almak için eczanelerde uzun süre sıra beklemek zorunda kalan vatandaşlar, yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Daha önce iki eczanenin aynı gün nöbetçi olması sayesinde vatandaşlar, hem eczanelere daha kısa mesafede ulaşabiliyor hem de bekleme süreleri azalabiliyordu. Ancak, bu kolaylığın ortadan kalkması, özellikle acil durumlarda zor anlar yaşanmasına sebep oluyor.

Rahatsızlığı nedeniyle Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran H.H.U., hastanede yazılan reçeteyi almak için gittiği nöbetçi eczanede uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Yaşadığı durumu cankirihaber.net’e aktaran H.H.U., şunları söyledi:

Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu Çankırı'da Palyatif Bakım Merkezlerine 9 Ayda 162 Hasta Başvurdu

"Hastanede beklerken bu kadar sıra yoktu. Bu işte bir terslik var. Hastanede yoğunluk olurdu, anlarız. Ancak eczanede beklediğimiz kadar hastanede beklemedik. Her gün iyiye gitmesi ve konforun artması gereken sistemler, neden bozulup zorluk çıkarılır hale getirilir anlamış değilim. 2 tane eczane nöbetçiyken neden bire indirirsiniz, bunu anlamış değilim. Bu durum eski haline getirilsin, insanlar rahat etsin."

Eczane Sırası Çankırı

Vatandaşlardan Tepki Yağdı

Çankırı'da yaşayan birçok kişi, nöbetçi eczane sayısının düşürülmesinin, acil ilaç ihtiyacı olan hastaların sağlık hizmetlerine erişimini zorlaştırdığına dikkat çekiyor. Kalabalıkların artması nedeniyle oluşan uzun bekleme süreleri, vatandaşların tepkisine yol açarken, vatandaşlar Eczacılar Odasının bu duruma çözüm olarak getirdiği eski uygulamaya geri dönülmesi talep ediliyor.

HABER: Burak Kaya

Eczane Sırası Çankırı1

Eczane Sırası Çankırı2

Kaynak: Burak Kaya