Sağlık Bakanlığı tarafından 02 Mayıs 2023 tarihinde ihale edilen ve 25 Mayıs 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanan Çerkeş TSM, ASM ve 112 ASHİ istasyonunu içeren sağlık tesisinin inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. Proje, toplamda 19.750.000,00 TL bedel ile hayata geçiriliyor. İstasyon Mahallesi’nde yer alan tesisin arsa alanı 5.865 m² olup, zemin katı 836 m², birinci katı 460 m², bodrum katı ise 229 m² olarak tasarlanmıştır. Toplam kapalı alanı 1.525 m² olan sağlık kompleksinin fiziki gerçekleşme oranı ise %98’e ulaştı.

Dünya Gıda Günü Etkinliği: Çankırılı Miniklere Sağlıklı Yaşamın Temelleri Anlatıldı Dünya Gıda Günü Etkinliği: Çankırılı Miniklere Sağlıklı Yaşamın Temelleri Anlatıldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sağlık tesisinin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Sarıkaya, Çerkeş’e bu önemli sağlık tesisinin kazandırılmasında emeği geçen başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, diğer bakanlar, Vali Fırat Taşolar, AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ve il ile ilçe yöneticilerine teşekkürlerini sundu. Çerkeş’teki sağlık tesisinin 2024 yıl sonuna kadar geçici kabule hazır hale gelmesi bekleniyor. Bu proje, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırarak, vatandaşların daha iyi sağlık hizmetlerine ulaşmalarını sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi