Dünya Gıda Günü’ kapsamında Çankırı TOKİ İlkokulu öğrencileri, gıda, beslenme ve sağlık konularında bilinçlendirildi. Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun’un verdiği eğitimde, her sınıf düzeyine uygun konular işlendi. Eğitimin odak noktası, gıdaların vücut sağlığı üzerindeki etkileri, dengeli beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve çevre bilincinin artırılması oldu. Doç. Dr. Ercoşkun, sağlıklı yaşamın temellerini öğrencilere anlatırken, doğru gıda seçimlerinin fiziksel ve zihinsel gelişim için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Eğitimlerin ardından öğrencilere çeşitli ikramlar sunulup, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çocuklar için hazırladığı kitaplar dağıtıldı. Doç. Dr. Ercoşkun’un, “Gıda hakkı, insanların yeterli ve güvenli gıdaya ulaşma hakkını ifade etmektedir,” sözleri ise etkinliğin en dikkat çeken mesajlarından biri oldu. Ercoşkun, gıda güvenliği tedbirlerinin artan önemine değinerek, savaşlar, iklim değişikliği ve tarımsal arazilerin azalması gibi küresel sorunların gıda hakkını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Çankırı UMKE, Olası Afetlere Karşı Teyakkuzda: 7 Gün 24 Saat Afetlere Hazır! Çankırı UMKE, Olası Afetlere Karşı Teyakkuzda: 7 Gün 24 Saat Afetlere Hazır!

Dünya Gıda Günü Etkinliği Çankırılı Miniklere Sağlıklı Yaşamın Temelleri Anlatıldı (1)

Dünya Gıda Günü Etkinliği Çankırılı Miniklere Sağlıklı Yaşamın Temelleri Anlatıldı (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı