Kütahya'da tarihi bir konakta hizmete sunulan tuz odası, birçok rahatsızlığı bulunan hastaların ilgisini çekiyor. Fuatpaşa Mahallesi Dispanser Yokuşu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 'Ülkemiz Değerlerini Tanıtma Kültür ve Sanatımızı Geliştirme Derneği' tarafından kurulan tuz odası, Çankırı'dan getirilen tuzlarla duvarları kaplanmış bir ortamda hizmet veriyor.

Kültepe'den Şok Keşif: 4.200 Yıl Önceki Felaket İklim Değişikliğinden Mi Kaynaklandı? Kültepe'den Şok Keşif: 4.200 Yıl Önceki Felaket İklim Değişikliğinden Mi Kaynaklandı?

Dernek Başkanı Abdurrahman Yıldız, tuz odası tedavisinin 19. yüzyıldan bu yana özellikle Avrupa'da bilindiğini belirtti. Tuzun halk arasında zararlı olarak bilinse de, tuz odalarının astım, bronşit, egzema, sedef, kronik kulak burun boğaz hastalıkları, uykusuzluk ve stres gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ifade etti. Yıldız, tuz odası terapisinin sağlık açısından herhangi bir zararı olmadığını, aksine tansiyon hastalarına ve saman nezlesi gibi gribal rahatsızlıklara fayda sağladığını vurguladı.

Tarihi konakta henüz yeni olan tuz odasına ilgi büyük. Yıldız, yoğunluğun her geçen gün artmasını beklediklerini ve gelenlerin rahatsızlıklarından şifa bulduğunu belirtti. Tuz odasına gelen hastalar, tedavi sonrası sağlıklarında gözle görülür iyileşmeler yaşadıklarını ifade ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı