Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu olan Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10.15 itibarıyla başladı. Adaylar, sınav yerlerine giriş belgeleriyle birlikte saat 10.00'dan önce alındı ve sınav salonlarına yönlendirildi. Okul çevresinde ise adayların aileleri, çocuklarının başarıyla sınavı geçmesi için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

Sınav süresi 130 dakika olup, oturum saat 12.25'te sona erecek.

Sumitomo Rubber AKO’dan Çankırı MTAL'ye 5S Sistemi Eğitimi Sumitomo Rubber AKO’dan Çankırı MTAL'ye 5S Sistemi Eğitimi

Kızının sınavı için heyecanla bekleyen Çiğdem Ferda Karabacak, “Kızım aslında iç mimar ama kendini bu sınavda da denemek istedi. Biz de bol şans diliyoruz. İnşallah hedeflerine ulaşır ve tüm gençler başarılı olur. Kendisi kadar ben de heyecanlıyım” dedi.

Sınav öncesi görüşlerini paylaşan adaylardan Kuddusi Bozkurt, “4 yıl boyunca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde öğretmenlik eğitimi aldım. Hayırlısı olsun, sınavı bekliyoruz. Hedefim en iyi şekilde sınavı tamamlayıp tercih yapabilmek. Öğretmenlik bölümü tercih edilecekse, Türkçe veya Türk Dili ve Edebiyatı olabilir. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı