Mersin’de yaşayan 61 yaşındaki Kenan Duranoğlu, 2021 yılında yemek yiyememe şikayetiyle hastaneye başvurdu ve nadir görülen Akalazya (yutma bozukluğu) hastalığına yakalandığını öğrendi. Kalp yetmezliği nedeniyle kalbi sadece yüzde 20 performansla çalışan Duranoğlu, tedavi için araştırmalar yaparak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Gastroenteroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Süleyman Günay’ın takibine giren Duranoğlu, yüksek riskli olmasına rağmen POEM (Per Oral Endeskopik Miyotomi) yöntemiyle tedavi edilmeye karar verdi. Ameliyatın başarısı sayesinde, Duranoğlu artık yemek yiyebiliyor ve ilaçlarını sorunsuz bir şekilde alabiliyor.

Doç. Dr. Günay, “Hastanın kalbi sadece yüzde 20 çalışıyordu, bu yüzden operasyon çok hassastı. Ancak POEM yöntemi sayesinde başarılı bir şekilde tedavi edildi ve şu anda yemek yemeye başladı” dedi. POEM yöntemi, Japonya’da geliştirilen ve Kore’de uzmanlık kazanan bir tedavi yöntemi olarak, hastanın yemek borusundaki kasları gevşeterek yemeklerin mideye geçmesini sağlıyor. Bu yöntem, eski yöntemlere göre çok daha güvenli ve başarılı bir tedavi alternatifi sunuyor.

Eskişehir’de Kuş Gribi vakası: 5 mahalle karantinaya alındı Eskişehir’de Kuş Gribi vakası: 5 mahalle karantinaya alındı

Kenan Duranoğlu, iyileşme sürecini “Yemek yiyebiliyorum, ilaçlarımı rahatlıkla içiyorum. Hayatımı kurtaran doktoruma minnettarım” diyerek özetledi. En büyük isteğinin ise Mersin’e döndüğünde Adana kebabı ve tantuni yemek olduğunu söyledi.

Tedavi sürecinin ardından Duranoğlu'nun sağlığına kavuşması, hem kendisi hem de ailesi için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Duranoğlu, “Birçok şey artık yoluna girdi. En büyük dileğim, sevdiklerimle birlikte sağlıklı bir şekilde yemek yemek” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı