İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, robotik cerrahi teknolojisinin başarılı bir şekilde kullanıldığı nadir bir ameliyat başarısına imza attı. 73 yaşındaki Tuncay Andiç, kolon kanseri teşhisi konulmasının ardından yapılan tetkiklerde böbreğinde de tümör bulunduğu belirlendi. İki farklı kanser türünün tedavisi için aynı anda genel cerrahi ve üroloji bölümü ekiplerinin işbirliğiyle robotik cerrahi uygulandı ve başarılı sonuçlar elde edildi.

112 Ekibine Saldırı: Hasta Yakınları Ambulans Şoförünü Yaraladı 112 Ekibine Saldırı: Hasta Yakınları Ambulans Şoförünü Yaraladı

Genel Cerrahi bölümünden Tayfun Yoldaş, Andiç'in durumu hakkında şunları dile getirdi: "Hastamız bağırsakta kanama şikayetiyle başvurdu. Tetkikler sonucunda kalın bağırsağının sonunda bir tümör ve sol böbreğinde de bir tümör saptandı. Kemoterapi sonrası ameliyat kararı aldık ve bu süreçte üroloji ekibiyle birlikte robotik cerrahi kullanarak ameliyatı gerçekleştirdik. Bu yöntem sayesinde daha az kan kaybı oldu ve hasta hızlı bir iyileşme sürecine girdi."

Üroloji bölümünden Prof. Dr. Gökhan Koç ise şunları ekledi: "Ameliyat sırasında sol böbreğindeki tümörü de başarıyla çıkardık. Eski yöntemlerle yapılan büyük kesi yerine robotik cerrahi ile küçük deliklerden ameliyat gerçekleştirdik. Bu sayede hasta için ameliyat ve iyileşme süreci oldukça kısalırken, sağlık durumu da olumlu yönde ilerledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı