Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi ve kredi kartı kullanımıyla ilgili veri yayınladı. Türk Lirası'nın değer kaybı vatandaşların cebine yansıdı. Enflasonun artmasıyl vatandaşlar kredi kartlarına yöneldi.

Ödemeyi erteleme, taksitli ödeme gibi yöntemlerden faydalanarak hayat pahalılığıyla mücadele etmeye çalışan vatandaşların eli kredi kartlarına gitmeye başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre Mart 2024 sonu itibarıyla bireysel kredi kartı borçları yüzde 19.1 arttı ve 1.4 trilyon Türk Lirası'na ulaştı.

Money Card Business Credit Card 50987

Ödeme tutarlarında ise bir yılda kredi kartlarında yüzde 120, banka kartlarında yüzde 56, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 130 artış görüldü. 

Mersin Silifke'de yılın ilk erkenci nar hasadı: Avrupa'ya ihracat başladı Mersin Silifke'de yılın ilk erkenci nar hasadı: Avrupa'ya ihracat başladı

Kredi kartı kullanımında lider Konya

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre Kredi kartı kullanımının en çok arttığı il Konya, ek hesap kullanımının en fazla arttığı il ise Antalya. 

Pexels Photo 210742

İhtiyaç kredisi borçlarında ise Tunceli, Ardahan, Gümüşhane, Rize ve Kırşehir gibi illerde önemli artışlar görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi