Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, denizlerde 1 Eylül'de başlayacak olan yeni av sezonu öncesinde Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi bünyesindeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Faroz Balıkçı Barınaklarında düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Kaya, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Trabzon için 41 proje vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, bu projeleri adım adım gerçekleştirmenin huzurunu yaşadığını belirtti.

Kaya, 41 proje arasında yer alan balıkçı esnafına destek projesini de hayata geçirdiklerini söyledi. Tekne bakımı, ekipman bakımı, ağ tamiri gibi balıkçılıkta kullanılan malzemelerle ilgili destekler verdiklerini ifade eden Başkan Kaya, “Gücümüz yettiğince, imkanlarımız ölçüsünde balıkçı esnafımıza destek olmaya çalıştık. 1 Eylül’de balık sezonumuz açılacak. Sizler güzel işler yapacaksınız, bizim de verdiğimiz katkılarla Trabzon halkı daha ucuza, taze balık yiyebilecek” dedi.

Kaya, Karadeniz Sahil Yolu'nun yapılmasının ardından Karadeniz kıyılarının doğal yapısının bozulduğunu ve balık popülasyonunun ciddi şekilde azaldığını vurguladı. Çocukluk yıllarındaki bolluk ve bereket dolu Karadeniz’i hatırlatan Kaya, “Karadeniz’den bin bir çeşit balık çıkardı. O balıklar nereye gitti? Yaptığımız hatalar ve akılsızlıklar sonucu balıkların üreme ve yaşam alanlarını dolgularla yok ettik” diye konuştu.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı: Altın fiyatları yılbaşına kadar 3 bin TL'yi geçebilir Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı: Altın fiyatları yılbaşına kadar 3 bin TL'yi geçebilir

Başkan Kaya, konuşmaların ardından balıkçı esnafına epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner gibi malzemeler dağıttı. Etkinlik sonrası balıkçı teknelerine binerek denize açılan Kaya, yeni av sezonu için tüm balıkçılara bol kazançlar diledi. Balıkçı esnafı da Başkan Kaya’nın desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı