Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk erkenci nar hasadı başladı. Bu yıl hasat, bir önceki yıla göre yaklaşık 20 gün erken gerçekleştirildi. Üretici Mustafa Ata'ya ait 35 dönümlük bahçede toplanan ilk narlar, İstanbul haline gönderildi.

Mustafa Ata, 200 dönümlük arazide bu yıl toplamda 500 ton wonderful cinsi nar hasadı yapmayı planladıklarını belirtti. Ata, narın erken hasat edilmesinin üreticiyi sevindirdiğini ve narın kilogramının şu anda dalında 30 liradan satıldığını ifade etti. Narlar Avrupa ülkelerine, başta Hollanda, İngiltere ve Polonya'ya ihraç ediliyor.

Ata, "Bu yıl çeltiğe alternatif olarak nar yetiştiriciliğine başladık. Silifke'nin iklim özellikleri nedeniyle hasadı 20 gün erken yaptık. Dalında kilogramı 30 liradan satışa sunuluyor, marketlerde ise 100 ila 120 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Avrupa'ya yaptığımız ihracatla bu narların değerini artırıyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Hicaz narına geçiş yapmayı planlıyoruz" dedi.

Karadeniz’in Kıyılarını Koruyamadık: Başkan Kaya’dan Çarpıcı Açıklamalar Karadeniz’in Kıyılarını Koruyamadık: Başkan Kaya’dan Çarpıcı Açıklamalar

Ata, 35 dönümlük alandan bu yıl 40 ton ürün beklediklerini, mevcut ağaçların 3 yaşında olduğunu ve gelecekte 5-6 yaşına geldiklerinde dönüm başına 6 ton toplamda ise 150 ton rekolte beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı