Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Bakanlık, Katz'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları “saygısızlık, yalan ve iftiradan ibaret” olarak nitelendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Katz’ın beyanlarının bölgenin gerçek gündemini değiştirmesine izin verilmeyeceğini vurguladı. Açıklamada, “İsrail Hükümeti, masum Filistinlileri öldürerek iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmakta; izlediği politikalarla bölgemizde huzursuzluk ve istikrarsızlığa neden olmaktadır” denildi.

Bakanlık, ayrıca İsrail'in Gazze’de uyguladığı zulme bir an önce son vermesi ve kalıcı bir ateşkese razı gelmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin, Filistinlilerin haklarını savunma konusundaki kararlılığının sürdürüleceği belirtildi.

Develi'de İYİ Parti'den Ayrılık: Ağca ve 7 Arkadaşı İstifa Etti Develi'de İYİ Parti'den Ayrılık: Ağca ve 7 Arkadaşı İstifa Etti

Bu sert açıklama, Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin devam ettiğini ve uluslararası ilişkilerdeki hassas dengelerin etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki barışın sağlanması için gereken adımların atılmasının önemini de vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı