Tekirdağ'da Bulgaristan vatandaşları erken seçim için oy kullandı Tekirdağ'da Bulgaristan vatandaşları erken seçim için oy kullandı

ABD Başkan adayı Donald Trump, New York'taki Madison Square Garden’da düzenlediği mitingde, seçilmesi durumunda Orta Doğu'daki savaşı durduracağını ve Müslümanların yalnızca barış istediğini belirtti. 

5 Kasım başkanlık seçimlerine 8 gün kala yapılan miting, yaklaşık 19 bin 500 kişilik kapasiteye sahip salonda yoğun katılımla gerçekleşti. Yetkililer, etkinliğe katılmak için alan çevresinde bekleyen yaklaşık 200 bin kişinin bulunduğunu duyurdu.

Trump, mitingde ekonomiye geniş bir yer ayırarak, ABD'de üretilen araçlara vergi muafiyeti tanıyacaklarını ve yurt dışından gelen araçlara ek vergiler getireceklerini açıkladı. Bu adımlarla Amerikan sanayisini güçlendirmeyi hedeflediğini ifade etti. 

Rakipleri Kamala Harris ve Joe Biden’a yönelik sert eleştirilerde bulunan Trump, Harris’i “radikal sol Marksist” olarak tanımladı ve Biden için “Her gün saat 4'te uyuyor. Bu ülkeye başkanlık yapamayacak durumda” dedi.

Orta Doğu’daki ateşkes sürecine verdiği destekle dikkat çeken Trump, Arap kökenli ABD’lilerden aldığı destekle ilgili olarak, Müslüman toplulukların barış arayışına vurgu yaptı. “Orta Doğu’daki kaosu durduracağım ve 3. Dünya Savaşı'nın çıkmasını önleyeceğim” ifadesini kullandı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’a da teşekkür eden Trump, Adams’ın kendisine yönelik olumlu açıklamalarını övdü ve Adalet Bakanlığı’nın siyasi taraflılıkla hareket ettiğini iddia etti.

Trump, destekçilerine, ABD tarihinin en büyük dört yılının eşiğinde olduklarını ve ülkeyi ekonomik anlamda yeniden güçlendirme niyetinde olduklarını söyledi. “5 Kasım, ülkemiz tarihindeki en önemli gün olacak” diyerek seçimin önemine vurgu yaptı.

Mitingin sonunda Trump, kendisine yönelik devam eden soruşturmalar hakkında, “Al Capone’dan bile daha fazla soruşturma altındayım” diyerek bu durumu alaya aldı. Ayrıca, bu davaların siyasi bir komplo olduğunu öne sürdü.

Trump, konuşmasını “Birlikte Amerika'yı yeniden güçlü, zengin, sağlıklı, gururlu ve büyük yapacağız” sözleriyle tamamladı. Mitingin sonunda Frank Sinatra’nın "New York, New York" şarkısı çalarken, Trump sahneden inerek destekçilerine el salladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı