ÖZEL HABER/Çankırı Damızlık Koyun Keçi Birliği öncülüğünde, üreticilerin ortak desteği ve işbirliğiyle gerçekleştirilen ot oluğu, akıllı yem oluğu ve suluk alımları tamamlandı. Üreticilerin kendi imkanlarıyla hayata geçirilen bu alımlar, sektörde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Birlik, toplu alımlarla daha uygun fiyatlar sağlayarak üreticilere katkı sunmaya devam ediyor.

Bu yıl üreticiler, kendi kaynaklarıyla bu alımları gerçekleştirmiş olsa da zaman zaman Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde projeler geliştiriliyor. Bu projeler kapsamında, Tarım Bakanlığı alımların yarısını finanse ediyor, diğer yarısı ise yetiştiriciler tarafından karşılanıyor. Ancak, son dağıtım tamamen üreticilerin güç birliğiyle gerçekleştirildi. Toplamda 350 adet suluk, akıllı yem oluğu ve ot oluğu alımı tamamlandı. Çankırı Damızlık Koyun Keçi Birliği, bu toplu alımın öncüsü olarak sektördeki birlik ve dayanışmayı vurguladı.

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti32

Konuyla ilgili açıklama yapan Çankırı Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Cemal Çelik, “Üreticilerimizin ortaklığı ve işbirliği ile Çankırı Damızlık Koyun Keçi Birliğimizin öncülüğünde, ot oluğu, akıllı yem oluğu ve suluk alımı gerçekleşti. Bu alımlar, üreticilerimizin destekleriyle hayırlı uğurlu olsun. Çankırı Damızlık Koyun Keçi Birliği olarak bu alımların öncülüğünü biz yapıyoruz. Bu sene üreticilerimiz kendi destekleri ve imkanlarıyla bu alımları gerçekleştirdi. Zaman zaman projeler de hazırlıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz projelerde ise Tarım Bakanlığı tarafından yarı yarıya destek sağlanıyor; maliyetin yarısı Bakanlık, yarısı ise yetiştirici tarafından karşılanıyor. Ancak şu anki dağıtım tamamen üreticilerin kendi güç birliği ile yapıldığı bir dağıtımdır. Birlik olarak toplu alım yaptığımız için daha uygun fiyatlarla temin ettik. Toplamda 350 adet suluk, akıllı yem oluğu ve ot oluğu alımı gerçekleştirdik.” Dedi.

HABER: Burak Kaya

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti289

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti265

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti167

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti96

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti234

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti5

Çiftçilerin Güç Birliği Sonuç Verdi! Çankırı’da Büyük Toplu Alım Gerçekleşti-1

Kaynak: Burak Kaya