Çankırı'nın Dikenli Köyü İmam Hatibi Kadir Ateş, "2024 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Proje Yarışması"nda ikincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmanın ödül töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende, Ateş'in geliştirdiği "Diyanet Gençlik Platformu" adlı projesi büyük takdir topladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, programda yaptığı konuşmada, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini ifade etti. Erbaş, insani değerlerin ve manevi özelliklerin önemine vurgu yaparak, modern çağın bencillik ve dünyevileşme gibi sorunlarla dolu olduğunu belirtti.

Ödül töreninde, İstanbul'dan Osman Arslantaş'ın "Dijital Din Hizmetleri Platformu: Mahalle Temelli Etkileşim ve Eğitim" adlı projesi birincilik ödülünü kazandı. Çankırı'dan Kadir Ateş "Diyanet Gençlik Platformu" projesiyle ikincilik ödülü alırken, Balıkesir'den Mümin Çöpür "Cezaevinden Gönülevine" projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ayrıca, çeşitli yarışmalarda etkili hutbe sunumu, ezanı güzel okuma ve hadis-i şerif ezberleme alanlarında ödüller sahiplerini buldu.

Çankırı'nın Gururu İmam Hatibi Kadir Ateş Ulusal Proje Yarışmasında İkincilik Ödülü Kazandı!-1

Kadir Ateş, projesi hakkında Çankırı Postası Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada, "Diyanet Gençlik Platformu," ile 12-30 yaş arası gençlerin bireysel ve toplumsal gelişimini hedeflediğini, mevcut sosyal medya uygulamalarına alternatif olarak gençlerin sürekli aktif kalmalarını sağladığını belirtti. Platform, gençlerin sahadaki faaliyetlere katılım taleplerini iletebilmelerine ve danışman hocalarına soru sorabilmelerine olanak tanıyor.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Kadir Ateş, 2017 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nden mezun oldu. 2022 yılında İslami İlimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Çankırı Karatekin Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmaya devam ediyor ve Çankırı Korgun Dikenli Köyü Camii'nde imam-hatip olarak görev yapıyor.

Kaynak: Burak Kaya