Çankırı’nın Korgun İlçesi Kayıçivi Köyü’nün sevilen eşrafından ve saygı duyulan eğitimcilerinden Emekli Öğretmen Emrullah Çetinkaya, vefat etti. Çankırı'nın tanınmış simalarından olan Emrullah Çetinkaya, meslek hayatı boyunca çok sayıda öğrenci yetiştirmiş ve hem Korgun halkı hem de meslektaşları tarafından sevgi ve saygı gören bir isimdi.

İstanbul'dan Ankara'ya emekliler için protesto İstanbul'dan Ankara'ya emekliler için protesto

1943 Çankırı doğumlu olan Emrullah Çetinkaya, emekli öğretmen Saniye Çetinkaya’nın eşi, öğretmen Özge Çetinkaya ve doktor Özgür Çetinkaya’nın babasıydı. Ayrıca, merhum Halkbank Müdürü Hasan Çetinkaya’nın da kardeşiydi. Çetinkaya’nın vefatı, ailesi başta olmak üzere, öğrencileri ve tüm sevenleri arasında derin bir üzüntüye sebep oldu.

Emrullah Çetinkaya, emeklilik döneminde de köyü Kayıçivi’de saygı gören ve tecrübelerini paylaşan bir isimdi. Vefatıyla Çankırı eğitim camiası ve Korgun halkı önemli bir değerini kaybetmiş oldu.

Cenaze töreniyle ilgili detaylar ilerleyen günlerde ailesi tarafından paylaşılacak. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Emrullah Çetinkaya’nın bıraktığı izler, onu tanıyan herkesin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek.

Kaynak: Berkay Tozlu