Çankırı'nın tanınmış ve sevilen isimlerinden, Dallıoğlu Şarküteri kurucularından Orhan Altınsoy, Mersin'de vefat etti. Çankırı'nın eski manav esnaflarından merhum Hilmi Altınsoy’un oğlu olan Orhan Altınsoy, Pirinç Pazarı esnaflarından merhum Erol Altınsoy, iş insanı İrfan Altınsoy ve emekli memur Şaziye Şükran Üçkardeş’in kardeşiydi.

Orhan Altınsoy, hem Çankırı'da hem de çevresinde ticaret ve insan ilişkilerindeki başarısıyla bilinen, saygı duyulan bir isimdi. Dallıoğlu Şarküteri'yi kurarak bölgeye katkıda bulunmuş, çalışkan ve girişimci yapısıyla örnek gösterilen bir esnaf olarak tanındı. Yıllar boyunca sürdürdüğü ticari faaliyetleri ve insanlara olan samimiyeti ile derin izler bıraktı.

İstanbul'dan Ankara'ya emekliler için protesto İstanbul'dan Ankara'ya emekliler için protesto

Orhan Altınsoy’un vefatı, ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntüye sebep oldu. Mersin'de vefat eden Altınsoy, Çankırı'daki dostları ve ailesi tarafından da saygıyla anılacak.

Orhan Altınsoy’un cenaze töreni ve defni ile ilgili detaylı bilgiler ailesi tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Çankırı’da bıraktığı izler, her zaman sevgi ve saygıyla anılacaktır.

Kaynak: Berkay Tozlu