ÖZEL HABER/AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çankırı’nın büyük projelerle gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Erdoğan, "Çankırı’mıza kazandırılan, temelden 91.50 metre yüksekliğinde dev bir eser olan Kızlaryolu Barajı, 150.000 dekar araziyi su ile buluşturacak, şehrimizin içme suyu ve elektrik ihtiyacını karşılayacak," ifadelerini kullandı.

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 5

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri ile birlikte baraj inşaatını yerinde incelediklerini belirtti. "Bu dev eser, kısa sürede su tutarak bölgenin tarımsal anlamda kalkınmasına büyük katkı sağlayacak," dedi.

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 2

Koray Erdoğan, bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanlarımıza ve AK Parti Grup Başkanvekilimize yürekten teşekkür ediyorum," diye ekledi.

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor!

Kızlaryolu Barajı’nın, Çankırı’nın tarımsal kalkınmasına ve su ihtiyacına büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Erdoğan, bu tür projelerle hayalleri hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Proje tamamlandığında, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine de önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.

Haber: Burak Kaya

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 1

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 3

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 4

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 6

Çankırı’nın Dev Eseri Kızlaryolu Barajı Ile 150.000 Dekar Arazi Suyla Buluşuyor! 7

Kaynak: Burak Kaya