Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Hakurk bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon bölgesine saldırı hazırlığında olan PKK/KCK'lı iki teröristi etkisiz hale getirdi.

‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

MİT'in operasyonunda, PKK/KCK örgütüne mensup Ronahi Dilhvin kod adlı Vesile Duran ve Arin Tolhildan kod adlı Dilan Öklü adlı teröristler hedef alındı. Vesile Duran ve Dilan Öklü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakurk'taki operasyon bölgesine yönelik saldırı talimatını ilettikleri belirlendi. MİT tarafından adım adım izlenen ve operasyon kararı alınan teröristler, Hakurk bölgesinde gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Vesile Duran, 2014 yılında PKK/KCK'ya katılarak 2015 yılında Irak'ın kuzeyine geçti ve silahlı/ideolojik eğitim aldıktan sonra faaliyetlerine devam ettiği belirtildi. Dilan Öklü ise 2014 yılında örgüt tarafından silah altına alındı ve Irak'ın kuzeyinde eğitim sürecinden geçti. Aynı zamanda daha önce etkisiz hale getirilen PKK/KCK mensubu Tolhildan Zevki kod adlı Vedat Öklü'nün kardeşi olan Dilan Öklü, operasyon öncesinde Hakurk alanında faaliyet göstermekteydi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı