Tarım ve Orman Bakanlığı, kuduza karşı yaban hayatında önemli bir aşılama çalışması başlatıyor. 3-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu proje kapsamında, Türkiye genelinde 25 bin kilometrekarelik alana 500 bin doz oral kuduz aşısı atılacak. İlk aşama olarak, Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde orman alanlarına tilkiler için aşılar bırakılacak.

Aşılama çalışması, Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırıkkale, Çankırı, Düzce, Afyon, Karabük ve Konya illerinde de yapılacak. Ağustos ayında Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerine atılan aşıların ardından, sonbaharda Düzce genelinde ikinci bir aşılama programı planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kuduz hastalığına karşı yürütülen enjeksiyon şeklindeki aşılama çalışmalarına ek olarak yaban hayatına yönelik oral aşılama gerçekleştirileceği belirtildi. Bu yöntemle, hastalığa duyarlı hayvanların bağışıklık kazanması hedeflenirken, evcil ve yabani hayvanlar arasındaki etkileşimin azaltılması amaçlanıyor.

Vatandaşlara, aşı yemlerine dokunmamaları ve çocukları bu konuda uyarmaları tavsiye ediliyor. Aşı yemleriyle temasa geçilirse, bölge su ve sabunla yıkanmalı ve derhal sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Aşı yemlerinin yanlış ellere geçmesini önlemek için, bu yemler eldiven veya plastik torba ile toplanarak ilgili Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edilmelidir.

HABER: Burak Kaya

Çankırı'da Kuduz Aşısı Uygulaması Başlıyor!2

Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi

Çankırı'da Kuduz Aşısı Uygulaması Başlıyor!-1

Çankırı'da Kuduz Aşısı Uygulaması Başlıyor!1

Kaynak: Burak Kaya