Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Eylül ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde, Eylül ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %37,3 oranında artarak 140 bin 919’a ulaştı. En fazla konut satışının gerçekleştiği iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, en az konut satışı Hakkari, Ardahan ve Bayburt illerinde kaydedildi.

Çankırı’da ise Eylül ayında toplam 300 konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre 137 adetlik bir artış anlamına geliyor. Çankırı Merkez ilçesinde satılan 167 konut, toplam konut satışlarının %55,7’sini oluşturdu.

Aynı dönemde Çankırı’da ipotekli konut satışları 24 adet olarak gerçekleşti. Geçen yıla göre 11 adet artan ipotekli satışların toplam konut satışları içindeki payı %8 oldu. Ayrıca ipotekli konut satışlarının 4 tanesi ilk defa satılırken, 20 tanesi ikinci el satışlardan oluştu.

Ercan Alpay, Mesleki Eğitimin Önemini Vurguladı: Çankırı’da Atölyeleri İnceledi Ercan Alpay, Mesleki Eğitimin Önemini Vurguladı: Çankırı’da Atölyeleri İnceledi

Çankırı’daki diğer konut satışları ise 276 adet olarak kaydedildi. İlk el konut satışları bir önceki yıla göre 78 adet artarak 111’e yükselirken, ikinci el konut satışları ise 59 adet artış göstererek 189 oldu. İkinci el satışların Çankırı’daki konut satışlarındaki payı %63 olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi