Çerkeş'in Saraycık köyü nüfusuna kayıtlı olan Murat Kocakaya, Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun yeni başkanı seçildi. Federasyonun 6'ncı Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda gerçekleşen başkanlık seçiminde Kocakaya, eski Spor Genel Müdür Yardımcısı olarak tecrübesiyle dikkat çekerken, diğer aday Salih Yıldız’la kıyasıya bir rekabet yaşadı.

Genel kurula, 253 delegeden 229’u katılarak oy kullandı. Yapılan oylamada, üç ayrı sandıkta oylar toplandı ve Murat Kocakaya, 153 oyla başkan seçilerek 4 yıllık görev süresine başladı. Seçim sonucunda 2 oy geçersiz sayılırken, rakibi Salih Yıldız 74 oy aldı. Bu sonuçla birlikte Kocakaya, Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun yeni başkanı olarak atıcılık sporuna yön vermek üzere göreve gelmiş oldu.

Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun

Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu

Başkanlığını üstlendiği federasyonun yönetim kurulunda ise önemli isimler yer aldı. Fatih Uysal, Abdurrahim Gezer, Hakan Genç, Melis Giraud, Esra Kılıç Alemdaroğlu, Muhammet Yasir Taflan, Tayfun Anlar, Kadri Akgün, Turgay Saat ve Gökhan Çelik gibi isimler yönetimdeki yerlerini aldı.

Genel kurul sonrasında yaptığı konuşmada Kocakaya, atıcılık sporunun gelişimine dair vizyonunu ortaya koydu. Sporu yaygınlaştırma ve gelişim için büyük çaba sarf edeceğini belirterek, “Atıcılığın olimpiyatlardaki en önemli branşlardan biri olduğunu biliyoruz ve bu sporda fark yaratma zamanı geldi. Bilgi birikimimi ve tecrübemi federasyonun başarısı için kullanacağım” dedi.

Başkanın hedefleri arasında; katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı, kulüplere malzeme desteğinde adaletin sağlanması, büyükşehirlerde yeni atıcılık poligonlarının kurulması ve mevcut tesislerin yenilenmesi gibi maddeler bulunuyor. Antalya, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde atıcılık altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kocakaya, bu branşı 81 ile yayma kararlılığını dile getirdi.

Yabancı milli takımların Türkiye'de kamp yapmaları için teşvik edici adımlar atacaklarını ve yurt içi yarışma sayısını artıracaklarını belirten Kocakaya, antrenör eğitiminin önemine de dikkat çekti. Ayrıca, sponsorluk gelirlerini artırmak ve federasyonun mali yapısını güçlendirmek gibi hedefler doğrultusunda çalışmalar yürüteceğini vurguladı. "Az laf, çok iş" anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Kocakaya, destek veren herkese teşekkür ederek, atıcılık sporunu ileriye taşımak için var gücüyle çalışacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi