Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Çankırı Devlet Hastanesinde yılın ilk 7 ayında Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden en çok tercih edilen kliniğin göz hastalıkları olduğunu açıkladı. Göz hastalıkları kliniği, MHRS üzerinden yapılan randevuların yüzde 55.4 oranını alarak en yüksek tercihi elde etti. Bunu yüzde 54.2 ile kulak burun boğaz hastalıkları, yüzde 54 ile deri ve zührevi hastalıklar, yüzde 52.2 ile beyin ve sinir cerrahisi ve yüzde 51.6 oranla ruh sağlığı ve hastalıkları kliniği takip etti.

Ocak ve Temmuz döneminde MHRS uygulamasında Çankırı Devlet Hastanesinde açılan kapasite oranı yüzde 96.25, randevulu muayene oranı yüzde 33.8, kapasite doluluk oranı yüzde 41.1, randevuya sadık kalma oranı ise yüzde 84.2 olarak gerçekleşti.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Sağlık Bakanlığımızın sağlık sisteminin geliştirilmesine yönelik uygulamaları kapsamında kullanılan Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin ilimiz kamu hastanelerindeki kullanılma durumunu yöneticilerimizle takip etmekteyiz. İlimiz B grubu Çankırı Devlet Hastanesinde uzman hekim polikliniklerimizin fazla sayıda olması nedeniyle daha aktif kullanılan MHRS uygulamasının bilinirliğinin ve hastalara daha kaliteli hizmet almaları adına uygulanmasının takipçisiyiz" dedi.

Dr. Sarıkaya, hastaların daha kaliteli hizmet almaları adına MHRS uygulamasının önemine vurgu yaparak, sistemin etkin kullanılmasının sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığını belirtti.

Almanya’da M-Çiçeği virüsünün yeni varyantı tespit edildi Almanya’da M-Çiçeği virüsünün yeni varyantı tespit edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı