AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’nin sağlık altyapısına büyük bir destek getirildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 2024 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Kurası sonucunda, Çanakkale ve ilçelerine 71 yeni sağlık personeli atandı. Gider, bu atamaların ilimizin sağlık hizmetlerini daha da güçlendireceğini belirtti.

Yeni atamalar, Çanakkale merkez ve ilçelerinde farklı branşlardan gelen sağlık profesyonellerini kapsıyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne 1 çocuk nörolojisi uzmanı, 1 diyetisyen, 5 hemşire, 5 tıbbi sekreter ve diğer teknik personel atanırken, Biga Devlet Hastanesi’ne 1 nöroloji uzmanı ve diğer sağlık çalışanları yerleşti. Çan Devlet Hastanesi, Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi ve diğer ilçelere çeşitli uzmanlık dallarında personel atamaları gerçekleştirildi. Ayrıca, Çanakkale Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri gibi kurumlara da personel atamaları yapıldı.

Gider, "Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu atamalar, Çanakkale’mizin sağlık alanında daha ileriye gitmesini sağlayacak. İlimize gelecek personelin sağlık camiamıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Bu gelişmeyle birlikte, Çanakkale’nin sağlık hizmetlerinin kalitesi ve erişilebilirliği artırılacak.

Çankırı Nöbetçi Eczaneler (06 Eylül 2024) Çankırı Nöbetçi Eczaneler (06 Eylül 2024)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı