İlimde Bilim Şenliği-2, ikinci gününde de bilimseverleri ağırlamaya devam ediyor. Farklı yaş gruplarına hitap eden bilim atölyeleri, deneyler ve etkinliklerle dolu dolu geçen ikinci gün, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Robotik kodlama atölyeleri, genç mucitlerin favorisi olurken, deney ve boyama atölyeleri her yaştan katılımcının ilgisini çekti. Şenlik alanında kurulan bilim stantları, bilim dünyasına dair ilginç bilgiler ve keşifler sunarak ziyaretçileri etkiledi.

Çankırı Milli Eğitim'den Hayati İlkyardım Eğitim Programı Başladı Çankırı Milli Eğitim'den Hayati İlkyardım Eğitim Programı Başladı

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Kendir, bilim şenliğinin ikinci gününde atölyeleri ziyaret ederek, katılımcılarla bir araya geldi. Öğrencilere ve öğretmenlere etkinliğe gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Kendir, şenliğin bilim sevgisini aşılamada önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Eğitici oyunlar ve deneylerle çocukların da bilimle eğlenerek tanıştığı şenlikte, minikler keyifli anlar yaşadı.

Bilim şenliği, genç yaşlı herkesin bilimle dolu anlar yaşadığı ve eğlendiği bir ortam sunarken, katılımcılardan tam not aldı. Etkinliğin üçüncü günü, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü de çeşitli atölye ve etkinliklerle devam edecek. Bilim meraklıları için unutulmaz bir deneyim sunan İlimde Bilim Şenliği, katılımcıların bilim dünyasına adım atmalarını sağlıyor.

Kaynak: Berkay Tozlu