Hacı Murat Veli Yurdu'nda Çankırı Turu: "Gelin Tanış Olalım" Hacı Murat Veli Yurdu'nda Çankırı Turu: "Gelin Tanış Olalım"

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu akşam gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Festivalin En İyi Film ödülünü "Mukadderat" alırken, "Ayşe" adlı film, 4 farklı kategoride ödül kazanarak geceye damga vurdu.

Ödül töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sinema Çalıştayı’nda aldıkları önemli bir kararı duyurdu. Böcek, "Sinema Eser Sahipleri Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, festivalimizde gösterime giren tüm film sahiplerinin telif haklarını ödeyeceğiz" dedi.

Festival, 5 Ekim’de geleneksel Festival Korteji ve Onur Ödülleri’nin sahiplerinin belirlendiği açılış töreniyle başladı. Şebnem Dönmez’in sunumuyla Cam Piramit’te gerçekleştirilen ödül törenine, sanat dünyasından birçok isim ve binlerce sinemasever katıldı.

Törende "Ayşe" filmi, FİLMYÖN Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, Behlül Dal En İyi İlk Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görüldü. "Mukadderat" filminin yönetmeni Nadim Güç, ödülünü alırken, “Bu benim ilk filmimdi, çok önem taşıyor” diyerek ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Kapanış galasında ünlü oyuncular Serkan Keskin ve Taner Ölmez'in yer aldığı Barabar grubunun konseri izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Taner Ölmez’in seslendirdiği türkülere katılan seyirciler, coşkulu anlar yaşadı.

Ödül töreninde yapılan açıklamalara göre:

  • Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Jüri Özel Ödülü: Ramazan Yakut’un "Döngü"
  • En İyi Film Ödülü: Abdulhalim Erez’in "Sistem"
  • Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü: Ece Dizdar’ın "Mükemmel"
  • En İyi Kısa Film: Cansu Baydar’ın "Nerdeyse Kesinlikle Yanlış"
  • En İyi Belgesel Film: Fatma Karakuş Kaçmaz’ın "Kadranı Olmayan Saat"
  • En İyi Uluslararası Film: Ana Guevara ve Leticia Jorge’nin "Beni Sakın Bırakma"
  • En İyi Erkek Oyuncu: Franklin Aro Huasco (Köpek Hırsızı)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Victoria Carmen Sonne (Şişli Kız)
  • En İyi Yönetmen Ödülü: Vinko Tomii Salinas (Köpek Hırsızı)

Ödül töreni, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Başkan Muhittin Böcek, ayrıca 62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 7-16 Kasım 2025 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı