Neşet Ertaş’ın Türküleri Çankırı’da Yankılandı: Gençler Unutulmaz Anlar Yaşattı Neşet Ertaş’ın Türküleri Çankırı’da Yankılandı: Gençler Unutulmaz Anlar Yaşattı

ÖZEL HABER/Kültür Bakanlığına bağlı cam sanatçısı ve "Cam Cadısı" markasının sahibi Yasemin Dikmen, Çankırı Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu'nun davetiyle Çankırı'ya geldi. Dikmen, kentin en ünlü ve tarihi caddesi olan Uzun Yol Caddesi'nde, İmaret Kahvecisi önünde kurulan cam sanatı tezgahında halka cam sanatının inceliklerini tanıttı ve uygulamalı olarak gösterdi. Cam sanatını Çankırı'da tanıtan sanatçı, bu sanat dalının şehirde de yer edinmesini arzuladığını belirtti. Yasemin Dikmen, "Bir şeyi başarmak için önce hayal etmek, sonra sabırla o hayale ulaşmak gerekir. Pes etmeden, kararlılıkla devam etmeliyiz," diyerek sanatın önemine dikkat çekti.
 

Kültür Bakanlığına Bağlı Cam Sanatçısı ve Cam Cadısı Markası Sahibi Yasemin Dikmen, “Ben Yasemin Dikmen. Namıdiğer Cam Cadısı. Cam sanatlarını 2016 yılında başladım. Bu benim hobimdi. Ben Malimüşavirim çok severek yaptım. Oğlumun okul kermesinde Cam Cadısı'nı kurdum.

Sonrasında da çocuklarla otizmli ve özel etkinlik yapmaya başladım. Onların onlara da çok iyi geldi. Bana da çok iyi geldi. Sonrasında küçük bir atölye açtım. Atölyede çocuklarla etkinlik yapmaya başladım. Yani cadının hikayesi böyle başladı. Evet sevgili kardeşim Hayrettin işte bizim atölyemize gelmişti. O rica etti. Ablacığım gelip bizim orada da tanıtır mısın cam sanatını. Çünkü cam sanatını geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklara sevgi öğretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımıza öğretmemiz gerektiğini düşünüyorum.

O yüzden az önce görüntü aldığınız oğlum 8 yaşında cama başladı. Şu an 15 yaşında. Belki Türkiye'nin en küçük cam sanatçısı olacak. Ben de bu arada Kültür Bakanlığına bağlı cam sanatçılık belgelerini aldım. Yani bir olayda önce hayal etmek, sonra da hayalinize ulaşmak için sabretmeniz gerekiyor. Kesinlikle de pes etmememiz gerekiyor. Ben bunu gördüm ve şu anda da oğlum benim yolumdan yürüyor. Hem arkadaşlarına camı nasıl yapıldığını gösteriyor. Hem de onlarla paylaşarak öğretmeye çalışıyor.” Diye konuştu.

HABER: Burak Kaya

Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu (3)
Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu (2)
Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu (1)
Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu (5)
Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu (4)

Kaynak: Burak Kaya