Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları projesi, Kars ve Ardahan'ın ardından Tokat'ta gerçekleştiriliyor. Tokat Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Tokat'ın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracak.

Tokat'ın güzelliklerini Kültür Sanat Muhabirleri yansıtacak

Yeşilırmak havzasının bereketli toprakları üzerinde kurulan Tokat, 6000 yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuştur. 14 devleti ve birçok beyliği içerisinde barındıran Tokat, Anadolu'nun en değerli şehirlerinden biridir. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Tokat'ın tarihi değerlerini kamuoyuna yansıtmanın heyecanını taşıdıklarını ifade etti.

12-13-14 Temmuz'da Tokat'ın kültür hazinesi incelenecek

Tokat etkinlikleri, 12 Temmuz 2024 tarihinde Zile ilçesinden başlayacak. Zile Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak tarihi ve kültürel değerleri inceleme gezisinin ardından, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Tokat merkezinde yoğun bir çalışma programı gerçekleştirilecek.

12 Temmuz Cuma akşamı saat 19.30’da Tokat Valiliği'nin ev sahipliğinde Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin açılış programı yapılacak. 13 Temmuz Cumartesi günü ise Tokat il merkezinde Arastalı Bedesten Arkeoloji Müzesi, Yağbasan Medresesi (Tarihi İslam ve Bilim Tarihi Müzesi), Şehir Müzesi, Ulu Cami, Sık Dişini Helası, Atatürk Evi, Tokat Mevlevihane Müzesi ve Saat Kulesi, Yüksek Kahve Demokrasi Müzesi, Latifoğlu Konağı ziyaret edilecek.

14 Temmuz Pazar günü, Tokat'ın Ballıca ilçesinde olacak etkinlikler kapsamında dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri olan Ballıca Mağarası, Ocaklı Şelalesi, Mahperi Hatun Kervansarayı ve tarihi Hıdırlık Köprüsü incelenecek.

Gökdemir: 2025 Yılı İçin Hazırlıklar Başladı

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Tokat'taki incelemelerin ardından 2024 yılında sona erecek. Başkan İbrahim Gökdemir, 2025 yılında geleneksel hale getirilen Medya, Kültür Sanat Turizm Buluşmaları için sürpriz şehirlerde hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Tokat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek ve bu değerleri daha geniş kitlelere tanıtmak için düzenlenen bu önemli etkinlik, hem Tokat ili, hem de gazeteciler için büyük bir fırsat sunuyor.

Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız? Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız?

Çankırı'dan Gazeteci Bayram Polat katılıyor

Etkinliğe Çankırı'dan www.cankirihaber.net İnternet Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Bayram Polat da katılacak.

Kaynak: Haber Merkezi