Çankırı'nın 5 bin yıllık yer altı tuz şehri olan tuz mağarasından esinlenerek Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından başlatılan ve bu yıl üçüncüsü yapılacak olan TuzFest, Çankırı Uluslararası Tuz Festivali ne zaman yapılacak sorusu cevabını buldu.

Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında birçok program iptal edilirken, vatandaşlar tarafından Çankırı Tuz Festivali yapılacak mı sorusu merak ediliyordu. Çankırı Tuzfest ile ilgili karar Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından açıklandı.

Peki Çankırı Tuz fest ne zaman olacak, festival programı nasıl? Çankırı Tuz Festivali'ne hangi sanatçılar geliyor. TUZFEST hakkında edindiğimiz bilgileri haberimizde derledik.

Çankırı Tuz Festivali 2024 Ne Zaman?

Çankırı Belediyesi, 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali için hazırlıklarını devam ettiriyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan festival, 16-17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Çankırı Tuz Festivali 16 Ağustos 2024 tarihinde başlıyor. 3 gün sürecek olan tuz festivali hakkında merak edilen konular haberimizde!

Cankiri Tuz Festivali Ne Zaman

Tuz Festivali Stand Başvuruları Başladı

Çankırı Belediyesi, festival kapsamında 13 farklı noktada gerçekleştirilecek etkinlikler için fuar başvurularını almaya başladı. Yöresel, Ticari ve Sanayi Fuarlarının stant başvuruları, Belediyenin resmi internet sitesinde yayınlandı. Stant açmak isteyen vatandaşlar, başvuru formlarını doldurarak 2 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Belediye hizmet binası 2. katında yer alan TUZFEST bürosuna teslim edebilecekler.
Detaylı bilgi için 0 376 212 14 00/1204 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Başkan İsmail Hakkı Esen'den Açıklamalar

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, festival dolayısıyla geçtiğimiz yıl bir milyon ziyaretçiye ulaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Turizmin lokomotifinde öne çıkan festivaller arasında önemli bir yer edinen TUZFEST, yerli ve yabancı turiste yanı başlarında daha önce hiç fark etmedikleri bir şehrin anahtarını ve miraslarını sundu. Beklentilerinin üzerinde değerlerle karşılaşan ziyaretçilerimiz memnun, biz de onların ilgisinden memnunuz. Festivalimizde farklı alanlarda stant açmak isteyen herkesi bekliyoruz. 16-17-18 Ağustos’u not alın. Sizleri üç gün sürecek farklı deneyimler için Tuzun Başkenti Çankırı’ya davet ediyoruz."

Cankiri Tuzfest 2024 Ne Zaman

Merih Demiral'i ilk vuruşu yapmaya davet etti

Milli futbolcumuz Merih Demiral, 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında düzenlenecek Tuz Müsabakalarında ilk vuruşu yapmak üzere Çankırı'ya davet edildi. Başkan İsmail Hakkı Esen’in daveti ulusal medya kanallarında geniş yankı buldu. Başkan Esen, yerel ve ulusal yazılı medyanın yanı sıra Bengütürk TV’de Hafta Sonu programında Leyla Çelik’in canlı yayın konuğu olarak, Merih Demiral’e davetini milyonlar önünde yineledi.

Esen, "UEFA’nın verdiği karar hepimizi, özellikle de tüm Bozkurt yürekleri çok üzdü. Verilen iki maç cezayı bizler de kızgınlıkla karşıladık. Bugün Doğu Türkistan’da, Filistin’deki soykırıma sessiz kalan Avrupa ve Dünya, Türklüğün sembolü bozkurt işareti ile bu maneviyatı taşıyan milli futbolcumuza verdiği cezadan dolayı tepkiliyiz. Biz de Merih Bey’i, bu yüzden 16-17-18 Ağustos’ta esnaflarımızın da desteği ile bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Tuz Festivalimizin açılışına davet ediyoruz. İlk başlama vuruşunu onunla yapmak istiyoruz. O yüzden böyle bir çağrıda bulunduk." dedi.

Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız? Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız?

TuzFest Etkinlikleri

Sunucu Leyla Çelik’in sorusu üzerine TUZFEST hakkında bilgi de veren Başkan Esen, 2022’de ilk festivali gerçekleştirdiklerini belirterek, Yer Altı Tuz Şehri’nde dünyanın en kaliteli tuzuna sahip olduklarını söyledi. Festival süresince bir milyon ziyaretçiye ulaştıklarını belirten Esen, "Turistik Tuz Ekspresi düzenledik, hafta sonları. Ağustos’taki festivalimizde de 13 farklı alanda etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak. Tuz Futbolu ile start vereceğiz. O yüzden Merih Demiral’i buraya davet ettik. Biz ne zaman tek yürek olsak dışarıdan mutlaka müdahale oluyor. Bu duyguları bizlere yaşattılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de Çankırılı Bozkurtlar olarak ilk vuruşu onunla yapmak istedik. Tüm Türkiye’yi, dünyayı buradan festivalimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çankırı Tuz Festivali Programı 2024

Vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi de Çankırı Tuz Festivali'ne hangi sanatçılar gelecek. TuzFest'te hangi sanatçılar yer alacak. Program detaylarında neler var? İşte tüm bu soruların cevabı henüz netleşmezken, program belli olmaya başladığında Çankırı haber sitemizde yer alacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi