Dernek Başkanı İsmail Toğal, hazırladıkları projeyi detaylı bir şekilde açıkladı. Projelerinin genel amacının vatanları uğruna şehit düşen ve yaralanan gazilerin kültürel değerlerini kamuoyuna hatırlatmak, geçmişten günümüze tüm şehit ve gazilerin unutulmamasını sağlamak ve toplumsal farkındalığı artırmak olduğunu belirtti. Türkiye'nin köklü tarihi içinde çok sayıda canın bu vatan için feda edildiğini vurgulayan Toğal, günümüzde sadece mevcut şehit ve gazilerin değil, geçmişteki kahramanların da unutulmamaları gerektiğini ifade etti. Geçmişteki kültürel şehit ve gazi değerlerinin günümüze de ışık tuttuğunu söyleyerek, projenin gençleri ve toplumun diğer kesimlerini seminerler ve etkinliklerle bu değerlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Projenin bir parçası olarak, Bilecik ilinde en az 250 gencin şehitlikleri ziyaret edip konunun önemini kavramalarını, ildeki 10 şehit ve gazi ailesini ziyaret ederek manevi destek sağlamayı, belediye işbirliğiyle seminerler düzenleyip dijital ortamlarda şehit ve gazilerin önemini vurgulayan toplantılar yapmayı planladıklarını ifade etti. Ayrıca projenin sosyal medya platformlarında sayfalar açılmasını, en az 500 broşür basılmasını, tarihi ve günümüzdeki şehit ve gazilerin önem ve değerlerini anlatan tanıtım videolarının hazırlanıp dijital ortama aktarılmasını ve dernek web sitesinin oluşturularak şehitler ve şehitlikler hakkında bilgi sunacak kare kodların yerleştirilmesini içerdiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı