Çanakkale Muharebeleri sırasında Anadolu Hamidiye Tabyası'nda görev yapmış olan Ernst Krieger, Çanakkale'de bulunduğu süre boyunca bir fotoğraf albümü oluşturmuştur. Bu albümde Çanakkale Merkez, Troya Bölgesi ve Çanakkale Tarihi Alanı'na ait fotoğraflar bulunmaktadır. Krieger, savaş öncesi, savaş sırası ve savaş sonrası dönemlerde bölgeyi belgeleyen fotoğraflar çekmiş ve bunları Almanya'ya götürmüş, uzun yıllar boyunca saklamıştır.

2016 yılında Ernst Krieger'in kızı Sabine Krieger tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan'a takdim edilen bu fotoğraf albümü, bir süre boyunca üniversite bünyesinde korunmuş ve üzerine akademik çalışmalar yapılmıştır. Albümün Çanakkale Muharebeleri için önemli bir tarihi belge olması nedeniyle, Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından dün Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bağışlanmıştır.

Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi

Albümde yer alan fotoğraflar taranarak dijital ortama aktarılmış ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na bağlı müzede sergilenmek üzere hazırlanmıştır. Takdim esnasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de bulunmuştur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı