Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de faaliyet gösteren ViolinMusic4All Engelliler Müzik Eğitim Merkezi'ne önemli destek sağladı. Merkezin eğitim ve teknik altyapı kapasitesi artırılarak, müzik aletleri ve teknik ekipmanlar temin edildi.

Başta işitme engelliler olmak üzere farklı fiziksel ve zihinsel engellere sahip çocuk ve gençlerin müzik eğitimi aracılığıyla tedavi edilip topluma kazandırılmasını hedefleyen merkez, özel olarak işitme engellilere yönelik geliştirilen müzik eğitimi metodolojisini benimsemiştir. Bu metodoloji, işitme ve tonalite yerine titreşim ve dokunma duyularına odaklanarak engellilerin eğitim ve rehabilitasyon süreçlerinde etkili sonuçlar vermektedir.

Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi

TİKA'nın sağladığı destekle birlikte, merkezin yüz yüze ve uzaktan eğitim süreçleri daha verimli hale getirilmiştir. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ViolinMusic4All öğrencileri, Zagreb Filarmoni Orkestrası eşliğinde düzenlenen yüksek katılımlı bir konserle büyük beğeni toplamıştır. Engelli çocuklar ve gençler, bu sayede müzik eğitimi özel öğretmenliği yapacak düzeye gelerek istihdam edilmekte ve tedavi süreçlerine olumlu katkılar sağlamaktadırlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı