Türk-İş Çankırı'dan Sert Açıklama: "Bıçak Kemiğe Dayandı!" Türk-İş Çankırı'dan Sert Açıklama: "Bıçak Kemiğe Dayandı!"

Evde bakım maaşı, her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılan bir ödemedir. Bu ödemeler her ay ayın 15'i ila 31'i arasında yatırılıyor. Bu doğrultuda evde bakım maaşının haziran ayı ödemelerinin ne zaman yatacağı, bu maaştan yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Pexels Photo 3101214

Evde bakım maaşları ne zaman ödenecek? 

Evde bakım maaşları her ay ayın 15'i ila 31'i arasında bu maaştan yararlanan vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayı evde bakım maaşları yatırılmaya başlandığında kamuoyunu bu konuda bilgilendiriyor.

Evde bakım maaşlarının haziran ayı ödemelerinin ise 16 Haziran'ın Kurban Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle 14 Haziran Cuma günü veya öncesindeki günlerde yatırılması bekleniyor.

Evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşının sorgusu e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından yapılabilabiliyor. Bu hizmetten yararlanan vatandaşlar şifereleri ve T.C kimlik numaralarıyla e-Devlet sistemine girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedir. 

Kaynak: Haber Merkezi