Yeni Malatyaspor Kulübü, yaşanan son depremlerin ardından ligden çekilme kararı aldığını açıkladı. Kulüp başkanı Şahin Altunok, futbolcuların ve Malatya halkının yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Birlik Spor’un Yıldızları Eğitimle Parlamaya Devam Ediyor Birlik Spor’un Yıldızları Eğitimle Parlamaya Devam Ediyor

Başkan Altunok, geçtiğimiz günlerde olağanüstü seçimli kongrede görevi devralmasının ardından kulüp için hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını belirtti. Ancak, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin kulübü ve şehri olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan tesisler ve stadyumun, son depremin ardından daha da zarar gördüğünü ifade etti. Altunok, kısıtlı imkanlarla mücadele ederken, son gelişmenin durumu daha da zorlaştırdığını belirtti.

Altunok, "Stadyumda maçlarımızı oynayabilmek için verdiğimiz mücadele, yapılan tadilat çalışmaları, son depremle birlikte ciddi anlamda etkilenmiştir. Tesislerimizin hasar görmesi, hem bizi hem de futbolcularımızı derinden etkiledi" dedi.

Başkan Altunok, Malatya'daki depremlerin futbolcular üzerinde büyük bir psikolojik baskı yarattığını belirtti. Şehir dışından gelen futbolcuların, tesislerde kalmak istemediğini aktardı. Altunok, "Bu zorlu şartlar altında müsabakalara hazırlanmak zorunda kalan futbolcularımız, şehirde yaşayan herkes gibi ciddi psikolojik sorunlar yaşıyor" diye konuştu.

Şahin Altunok, futbolcuların can güvenliğini sağlamak amacıyla ligden çekilme kararı aldıklarını duyurdu. Futbolcuların hayati tehlike yaşayabileceğini ve uzun süreli travmalarla karşılaşabileceklerini belirtti. "Bu şartlar altında futbolcularımızı korumanın başka bir yolu yok. Bu sorumluluk sadece bizde değil, Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm kamuoyunda" ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor’un ligden çekilme talebinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından nasıl değerlendirileceği ise merakla bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı