Çankırı Birlik Spor Kulübü, altyapısından çıkan yetenekli sporcularıyla gurur dolu anlar yaşamaya devam ediyor. 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte TVF Lisesini kazanan iki sporcu ile büyük bir sevinç yaşayan kulüp, şimdi de pasör Fatih Çocar ve libero Ahmet Emin Gümüş’ün Kastamonu Beden Eğitimi Öğretmenliğini kazanmasının sevincini yaşıyor. Bu başarılar, Birlik Spor’un sporcularına verdiği eğitimin ne kadar doğru bir yol izlediğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Zorlu Parkurlar, Şampiyonlar ve Unutulmaz Anlar: Mudanya Triatlonu Zorlu Parkurlar, Şampiyonlar ve Unutulmaz Anlar: Mudanya Triatlonu

Kulüp Başkanı Talip Dönmez, altyapı çalışmalarının sporcuların hayatlarına hem eğitim hem de spor açısından büyük katkılar sunduğunu ifade etti. "Sporcularımızın hem doğru hedeflere yönelmesi hem de eğitimde başarılı olmaları, kulüp olarak doğru işler yaptığımızın bir göstergesi. Sporcularımızdan bir kuruş ücret almadan, onların eğitim ve spor hayatlarına katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazen cebimizden, bazen de bağışlarla onları destekliyoruz" dedi. Dönmez, sporcuların eğitim alanındaki başarılarının, kulüp olarak en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, her zaman daha iyisi için çalışacaklarını vurguladı.

Antrenör Halil Yüceer’in, sporcularla 7/24 ilgilenerek onların gelişimlerine katkıda bulunduğunu dile getiren Dönmez, "Antrenörümüz saha içinde ve dışında her şeyleriyle yakından ilgileniyor. Onun emeği ve çabası ödenemez. Çankırı için çok büyük bir değer" diyerek Yüceer’in başarıdaki payına dikkat çekti.

Birlik Spor Kulübü, birçok zorlukla karşı karşıya kalmasına rağmen, sporcularından gelen başarı haberleriyle moral buluyor. Başkan Dönmez, zaman zaman tesis, ulaşım ve konaklama gibi sıkıntılarla karşılaştıklarını belirtse de bu zorlukların üstesinden gelerek yollarına emin adımlarla devam ettiklerini söyledi. "Zorlanıyoruz, yoruluyoruz, üzülüyoruz, ama sporcularımızdan gelen güzel haberlerle mutlu oluyoruz. Bu da bize yetiyor da artıyor" diyen Dönmez, kulübün başarısının sadece spor alanında değil, eğitimde de devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi