Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu Başkan Esen, Çiçeği Burnunda Üniversitelilerle Buluştu

Osmangazi Belediyesi, "Osmangazi Atölyelerle Buluşuyor" projesi kapsamında çocukları ve yetişkinleri zengin içerikli atölye çalışmalarıyla buluşturuyor. Sanatsal yeteneklerini geliştirmek, yeni hobiler edinmek ve geniş bir bilgi birikimi kazanmak isteyen vatandaşlar, alanında uzman isimlerden eğitim alarak 6 hafta boyunca atölye çalışmalarına katılma fırsatı buluyor.

Geçtiğimiz günlerde başlayan Kadın Çalışmaları Atölyesi'nin ardından Senaryo Yazarlığı, Çocuk Drama Atölyesi ve Ritim Atölyesi'nde de eğitimler başladı. Osmangazililer, ilgi duydukları alanlarda beceri ve yeteneklerini keşfetme şansı elde ediyor.

Özellikle Senaryo Yazarlığı Atölyesi'ne büyük ilgi var. Katılımcılar, senaryo yazımıyla ilgili kavramları, teknikleri ve süreçleri öğreniyor. Eğitimler, Soğanlı Kültür Merkezi'nde altı hafta boyunca devam edecek ve senarist Derya Biçer tarafından verilecek.

7-11 yaş arası çocuklar için düzenlenen Çocuk Drama Atölyesi ise etkin ve çok amaçlı bir program sunuyor. Drama Eğitmeni Gülşah Güler tarafından verilen eğitimlerle çocukların hayal gücü, sosyal becerileri, iletişim ve özgüvenleri geliştiriliyor. Atölye çalışmaları da Soğanlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Ritim Atölyesi ise müzikal yetenekleri ortaya çıkarmak isteyen Osmangazililere yönelik. Katılımcılar, eğlence, motivasyon, yönlerin keşfi, zihinsel rahatlama ve sosyalleşme amacıyla Gökdere Kültür Merkezi'nde Müzik Öğretmeni Enes Şahin tarafından verilen eğitimlerle ritim dünyasını keşfetme fırsatı buluyorlar.

Bu atölye çalışmalarıyla Osmangazi Belediyesi, vatandaşların sanatsal ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlayarak toplumun her kesimine hitap ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı