Kastamonu'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yasadışı avcılığa karşı büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Savcılık izniyle, il sınırları içerisindeki üç adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan aramalarda, paketlenmiş geyik ve tavşan eti ile avcılıkta kullanılan tüfekler ve mermiler ele geçirildi.

Operasyon sonucunda, ele geçirilen 1 adet geyik için 400 bin lira ve 3 adet yaban tavşanı için toplam 10 bin 500 lira tazminat uygulandı. Ayrıca, yasadışı avcılıkla ilgili olarak her bir kişi için 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten idari yaptırım kararı alındı. Bu kapsamda, toplam 410 bin 500 liralık ceza kesildi.

Türkiye’nin İlk Ebeveyn-Uzman Buluşma Platformu Momtalks Bursa’da gerçekleştirildi Türkiye’nin İlk Ebeveyn-Uzman Buluşma Platformu Momtalks Bursa’da gerçekleştirildi

Yetkililer, yasadışı avcılıkla mücadelenin devam edeceğini ve doğal yaşamın korunması için denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi