Diyarbakır’da 12 Ekim'de başlayan ve 20 Ekim'e kadar devam edecek olan festival, kente büyük bir canlılık kazandırdı. Şehrin dört bir yanında 100'den fazla mekanda düzenlenen 500'ü aşkın etkinlik, ziyaretçi akınına uğrayan Diyarbakır’ın tescilli lezzetleri ciğer ve burma kadayıfın satışlarını iki katına çıkardı.

Ciğer ustası Onur Erdin, "Festivalle birlikte Diyarbakır tam anlamıyla 'ciğerbakır' oldu. Şehir dışından gelenler ciğerimizin tadına bakmadan dönmüyor. Her gün müşteri sayısı daha da artıyor," ifadelerini kullandı. Müşteri Ferhat Genç ise Artvin’den Mersin’e giderken uğradığını belirterek, "Yol üstü uğrayıp ciğerin tadına baktık, gerçekten çok lezzetliydi," dedi.

Kadayıfçı Mehmet Altunbay ise festivalin burma kadayıfa olan ilgiyi de artırdığını vurguladı: "Rağbet öyle arttı ki, özellikle turist akını yaşanan Sur içi bölgesinde sıraya giren müşterilere zor yetişiyoruz."

Festival, Diyarbakır'ın tanıtımına önemli katkı sağlarken, kentin kültürel ve gastronomik zenginliklerini de ön plana çıkarıyor.

Hacı Murat Veli Yurdu'nda Çankırı Turu: "Gelin Tanış Olalım" Hacı Murat Veli Yurdu'nda Çankırı Turu: "Gelin Tanış Olalım"

Diyarbakır'da Festival Coşkusu Ciğer Ve Kadayıf Satışları Rekor Kırıyor! (1)

Diyarbakır'da Festival Coşkusu Ciğer Ve Kadayıf Satışları Rekor Kırıyor! (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı