Konya'da Bıçaklama Olayında Gözaltı Sayısı 9'a Yükseldi Konya'da Bıçaklama Olayında Gözaltı Sayısı 9'a Yükseldi

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan Yamanlar Dağı’nda dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangın, şehrin birçok ilçesinden görülebiliyor ve çıkan yoğun dumanlar İzmir şehir merkezini kapladı.

Yangın, dün akşam saat 21.10 sıralarında Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, alevlere ilk müdahaleyi saat 21.15’te gerçekleştirdi. Gece boyunca süren çalışmalarda 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi alevlerle mücadele etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da devreye girdi. Yangına havadan 2 uçak ve 5 helikopterle, karadan ise 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi ile müdahale ediliyor. Ancak kuvvetli rüzgar, alevleri kontrol altına alma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması, bölge halkında büyük endişeye yol açtı. Şehir merkezine kadar ulaşan dumanlar, İzmir’in birçok noktasında hissedilirken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürüyor. Yangının ne kadar sürede kontrol altına alınabileceği ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı