Adana’da son 12 saatte peş peşe yaşanan cinayetler kentte büyük bir infial yarattı. Silahlı saldırılarda 5’i kadın, 1’i erkek olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Olaylar, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde birbirinden bağımsız olarak meydana geldi.

İlk olay, Sarıçam ilçesi Buruk Mezarlığı’nda saat 16.00 sularında yaşandı. Ş.E. isimli şahıs, bir süre önce intihar eden oğlu Muzaffer Erkova’nın ölümünden sorumlu tuttuğu eşi Güldane Gerçek (21), kayınvalidesi Şenay ve baldızı Gaye Gerçek’i (25) Muzaffer Erkova’nın mezarı başında öldürdü. Zanlı, olay yerinden kaçarken, mezarlıkta üç kadın hayatını kaybetti.

Konya'da Bıçaklama Olayında Gözaltı Sayısı 9'a Yükseldi Konya'da Bıçaklama Olayında Gözaltı Sayısı 9'a Yükseldi

İkinci olay ise Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi Çukurova Caddesi’nde gerçekleşti. Samet Aslan, teyzesinin evine gittiği sırada evin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda hayatını kaybeden Aslan’ın katili olay yerinden firar etti.

Üçüncü olayda, Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde İzzettin T., eşi Ayşegül T. ve kayınbabası Salih K.’yi silahla yaraladı. Olaydan sonra motosiklet çalarak kaçmaya çalışan zanlı, kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Son cinayet ise Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana geldi. Şizofren olduğu iddia edilen S.A., annesi Mintiha Aydın (61), babası İlyas Aydın (63) ve anneannesi Ülfet Köse’yi (80) uyurken silahla vurdu. Anne ve anneanne olay yerinde hayatını kaybederken, baba ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Adana’da kısa sürede yaşanan bu cinayetler halkı şok ederken, polis olaylarla ilgili soruşturmayı derinleştiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı