Kilis'te, yeşil altın olarak adlandırılan zeytin hasadına kısa bir süre kala, hırsızlık olaylarının önüne geçmek için jandarma timleri ve komando ekipleri gece gündüz sahada görev yapıyor. Son yıllarda artan fiyatlarla birlikte zeytin, hırsızların hedefi haline geldi. Kilis'te bu yıl rekoltesi yüksek beklenen Kilis yağlık zeytininin hasadı için hazırlıklar hız kazanırken, çiftçiler zeytin tarlalarını jandarma timlerine emanet ediyor.

Kilis İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş timleri ve komando ekipleri, artan hırsızlık olaylarına karşı hasat döneminde aralıksız nöbet tutuyor. Komando timleri, gece görüş cihazları ve termal kameralar ile donatılarak, zeytin tarlalarında hırsızlık olaylarını engellemek için önlemler alıyor. Asayiş ve trafik ekipleri ise ücra bölgelerde devriye gezerek güvenliği sağlıyor.

Çiftçiler, zeytin hasadı öncesi aldıkları güvenlik önlemlerinin kendilerini rahatlattığını belirtiyor. Jandarma ve komando ekiplerinin bu özverili çalışmaları, zeytin hasadının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor.

Denizli, Pamuk Hasadıyla 2024 Sezonuna Merhaba Dedi Denizli, Pamuk Hasadıyla 2024 Sezonuna Merhaba Dedi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı