Boeing'in Starliner mekiğiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, uzun süren bekleyişin ardından Dünya'ya dönmeye hazırlandıklarını açıkladı. Uzay istasyonunda geçirdikleri zamanı değerlendiren astronotlar, ISS'de bilimsel deneyler ve bakım çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Huzurevi Ziyareti Gerçekleştirdi Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Huzurevi Ziyareti Gerçekleştirdi

Williams, Starliner'ın güvenli bir şekilde Dünya'ya dönmelerine güvendiğini ifade ederek, "Uzay aracının bizi sorunsuz bir şekilde evimize götüreceğine dair içimde gerçekten iyi bir his var" dedi. Wilmore ise, Starliner'ın yaklaşırken yaşadığı itici sorunları deneyimli bir şekilde çözdüklerini ve manuel kontrollerle uzay istasyonunun güvenliğini sağladıklarını aktardı.

Starliner mekiğinin ilk astronotlu test görevi, 5 Haziran'da başlamış ancak teknik sorunlar nedeniyle planlanandan uzun süre ISS'de kalmıştı. Mekik, ISS'ye kenetlendikten sonra yaşanan helyum sızıntısı ve itici arızaları sebebiyle Dünya'ya dönüşü ertelenmişti. Williams ve Wilmore, ISS'de geçirdikleri süre boyunca istasyon ekibine yardımcı olduklarını ve ekstra vakit geçirmenin kendilerine keyif verdiğini belirtti. Uzay aracının itici testlerini tamamladıktan sonra en kısa sürede Dünya'ya dönmeyi planladıklarını da eklediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı